Om Explaint

Explaint er en dansk virksomhed, der lever af formidling og undervisning af teknisk videnskab og ingeniørdiscipliner. Efter en periode med onlinekurser grundet verdens pandemitilstand er fokus siden start 2021 rettet mod tilstedeværelse og mere personlig kontakt med kursister og modtagere.

Explaint er stiftet og drevet af civilingeniør Steeven Hegelund Spangsdorf.

Explaint har en vision om en teknisk lærd verden og fokuserer på udbredelsen af teknisk forståelse indenfor ingeniørdiscipliner. Verden higer efter tekniske færdigheder, ikke mindst internt i virksomheder hvor medarbejdere tilknyttes tekniske afdelinger, og i forbindelse med jobskifte og opkvalificering. Dette behov ønsker Explaint at dække.

Stifer & indehaver

Steeven Hegelund Spangsdorf

Født i 1989 i Aalborg, opvokset i Hillerød. Energimaterialeingeniør (cand.polyt.) fra Danmarks Tekniske Universitet fra 2017 med speciale i energimaterialer, materialeteknologi og generel fysik. Instruktør, faglærer og uddannelsestilrettelægger fra Det Danske Forsvar (PL-R) fra 2010. 

Tidligere Teknologisk Specialist ved Hempel A/S og medopfinder af patenterede sensorteknologier. Tidligere partner i Eos Web og medforfatter af lærebøger på flere sprog.

Steeven driver i dag Explaint og fungerer ved siden af som uddannelsesofficer i Hæren samt underviser og eksaminator ved universitetet.